Waldmann

Încă din 1918, Waldmann produce instrumente de scris de înaltă clasă, fabricate din Argint 925, într-o varietate deosebită de desene și modele. Compania s-a înființat în metropola germană a bijuteriilor și a ceasurilor, din munții Pădurea Neagră, Pforzheim, poreclit și „Goldstadt“, ca o facilitate de producție de înaltă clasă.

La început, compania s-a specializat în crearea de instrumente de scris din aur și argint, cu mecanisme prin apăsare și prin rotire. Ulterior, Waldmann a dezvoltat și a produs pixuri și stilouri din materiale precum alamă, argint și aur de 18 carate. Mecanismul special prin rotire cu două sau patru paste de culori diferite a obținut brevete de invenție la nivel mondial. Pentru această inovație, în varianta de patru culori, compania a câștigat medalia de argint
la expozitia mondiala de la Paris din anul 1937. Succesul continuă, și în anul 1972 obțin încă un brevet pentru legendarul „Two-in-One”, jumătate pix, jumătate stilou.

Acum, ca și atunci, producția este realizată în proporție de 100% în locația germană, instrumentele de scris purtând astfel cu mândrie logoul „Made in Germany “. Cei de la Waldmann sunt recunoscuți ca specialiști în suprafețe excepționale,stăpânind arta gravurii la un rang înalt, realizând în mod exclusiv piese de scris decorate după binecunoscutul „Vienna pattern“.

Instrumentele de scris Waldmann sunt vândute în peste 70 de țări, de pe fiecare continent, din această vară și în România. Companii celebre din toată lumea au ales Waldmann ca partener, de cele mai multe ori în cadrul unor ediții speciale, cum ar fi jubileul „America’s Cup“ în 2000 sau celebre turnee de golf din Statele Unite ale Americii.

Waldmann a fost chiar actor de cinema în 2002, celebrul model cu două culori din anii 50 fiind prezent în filmul „Prinde-mă dacă poți!“ a lui Steven Spielberg, alături de Leonardo DiCaprio și Tom Hanks. Pelicula a fost un bun prilej de a re-edita acest model, de data aceasta îmbunătățit cu o rezervă modernă. Colecțiile din 2012 vă oferă atât ediții limitate, lucrate exclusiv de câțiva maeștri, dar și ediții din argint 925, cu un finisaj lucios.

Show Filters

Afișez 1 - 12 din 83 de rezultate